keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Porkkanaleivokset


Pohja:
4 kpl    kananmunia
3 dl      sokeria
4 dl      vehnäjauhoja
2 tl       soodaa
2 tl       leivinjauhetta
4 tl       kanelia
3 tl       vaniljasokeria
6 dl      porkkanaraastetta
100 g   sulatettua voita

Sekoita munat ja sokeri, älä vatkaa. Lisää sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi porkkanaraaste sekä voi. Levitä uuninpellille ja paista 200 asteessa n. 20 min. Jäähdytä pohja ja valmista täyte.

Täyte:
200 g   maustamatonta tuorejuustoa
70 g     voita
3 tl       vaniljasokeria
6 dl      tomusokeria

Sekoita tuorejuusto sulatettuun voihin ja lisää sokerit. 
Toinen tapa tehdä täyte on sekoittaa huoneenlämpöinen voi sokeriin vatkaimella ja lisätä notkea tuorejuusto lopuksi vatkaten, näin täytteestä tulee kuohkeampi.

Leikkaa pohja puoliksi kahteen yhtäsuureen osaan ja kostuta sitruunasokerivedellä (n.2 dl). Levitä puolet täytteestä toiselle pohjalle ja laita toinen levy sen päälle. Levitä loput täytteestä pinnalle ja ripottele päälle esim. mantelirouhetta.

Itse tein tällä kertaa pellillisen ja levitin täytteen vain päälle. Tietysti ohjeen mukaan valmistettuna leivoksista tulee huomattavasti näyttävämmän näköisiä.


Tämä ohje on yksi minun suosikkeja, se on todella herkullinen ja helppo valmistaa :) Periaatteessa vatkainta ei tarvitse ollenkaan jos tekee täytteen ensimmäisellä tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3