perjantai 21. joulukuuta 2012

Mehevä appelsiinikakku



Leivoin jouluksi mehevän appelsiinikakun. 

Tässä on ohje siihen:

Kakku:

200 g     Voita
2 dl        Sokeria
3 kpl      Kananmunia
3 dl        Vehnäjauhoja
2           Appelsiinin raastettu kuori
2 tl        Leivinjauhetta
2 tl        Vaniljasokeria

Kostuke:

1 dl      Sokeria
2         Appelsiinin mehu

Kuorrutus:

3 dl     Tomusokeria
sitruunauutetta ja vettä sopivasti niin, että kuorrutteesta tulee hieman valuvaa.

Koristeeksi:
Appelsiinin kuoripaloja


  • Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
  • Lisää munat yksitellen vatkaten
  • Sekoita kuivataineet ja appelsiinin kuori keskenään ja lisää taikinaan
  • Paista kakku jauhotetussa vuokassa 175 asteessa noin 45 min

  • Kumoa hieman jäähtynyt kakku ja pese vuoka. 
  • Lämmitä mehu ja sokeri kattilassa niin että sokeri sulaa
  • Laita kakku takaisin vuokaan ja kaada kuuma mehuseos hieman jäähtyneen kakun päälle
  • Anna kakun maustua yön yli jääkaapissa

  • Kumoa kakku varovasti, voit käyttää veistä apuna
  • Mittaa tomusokeri kulhoon, lisää vettä ja sitruunauutetta (voi käyttää mnyös appelsiinimehua) ja sekoita tasaiseksi niin, että kuorrute on hieman valuvaa.
  • Valuta kuorrute kakun päälle ja koristele kakku

Kakku säilyy jääkaapissa useamman päivän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3