sunnuntai 13. tammikuuta 2013

New York Cheesecake

Ihan vahingossa näin televisioista pätkän Leila leipoo ohjelmaa, jossa hän teki New York juustokakkua mustikoilla. Sen pienen pätkän nähtyäni, minunkin oli pakko kokeilla tätä kakkua. Tuhtia tavaraa, mutta oikein  hyvää :)






Tein kakun 26 cm vuokaan ja käytin mustikoita enemmäin kuin ohjeessa.
Pohja:
300 g Digestive keksejä
150 g voita
Täyte:
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
  1 dl maissitärkkelysjauhoa (Maizena)
  600 g tuorejuustoa (Philadelphia)
   1 prk (200 g) valkosuklaa-lime rahkaa
   200 g ranskankermaa
   3 kananmunaa
   1 dl kuohukermaa
   200 g valkosuklaata
   1 ½ dl pakastemustikoita
Pohja:

  • Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa Digestive keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksimurujen sekaan. Levitä seos vuoan pohjalle ja painele lusikalla tasaiseksi. Paista pohjaa uunin keskiosassa 175 asteessa 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Täyte

  • Sekoita keskenään sokeri, vaniljasokeri ja maissitärkkelysjauho.Lisää joukkoon tuorejuusto, rahka ja ranskankerma. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Kaada seokseen kerma vähän kerrallaan samalla vatkaten
  • Sulata valkosuklaa lämpimässä vesihauteessa ja kaada suklaasula täyteseokseen samalla sekoittaen.
  • Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Ripottele pinnalle mustikoita.

Paistaminen
  • Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 30 minuuttia. Vuokaa kannattaa pitää uunipellillä jossa leivinpaperia, koska paiston aikana saatta vuoasta vuotaa nestettä. Sammuta uuni ja jatka paistamista vielä uunin jälkilämmössä 30 minuuttia. Suojaa kakku tarvittaessa foliolla jos se tummuu liikaa paiston aikana. 
  • Ota uunista ja anna jäähtyä kokonaan vuoassa. Laita juustokakku jääkaappiin vähintään 6-8 tunniksi tai yön yli ennen kuin irrotat sen veitsen avulla vuoasta.
Ohje löytyi täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3