tiistai 15. tammikuuta 2013

Paholaisenhillo

Olen jo aiemminkin tainnut mainita, että vuohenjuusto on minun heikko kohtani. Täydellistä vuohenjuuston seurana on paholaisenhillo... Se sopii muutenkin mainiosti esim. grillatun kanan kanssa. Kesällä tämä hillo on mainio lisuke grilliruoan seurana, tosin vielä  saamme odotella grillikautta tovin...

Olemme muutaman kerran keitelleet itse paholaisenhilloa. Se oli helppo valmistaa ja erimomaisen hyvää! Suosittelen kokeilemaan!


Aineet:

800 g tomaatteja 
(tai 800 g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa)
400 g punaisia paprikoita
4–6 punaista chiliä
6–8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
1 pkt (330 g) Hillo-marmeladisokeria






Valmistus

  • Leikkaa tuoreisiin tomaatteihin ristiviillot ja pane ne 30–60 sekunniksi kiehuvaan veteen. Valuta vesi pois ja jäähdytä tomaatit kylmän juoksevan veden alla. Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kovat kantaosat. Pane tomaattilohkot paistokasariin. Jos käytät säilöttyjä tomaatteja, kaada ne liemineen kasariin ja leikkaa saksilla neljään osaan. 
  • Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput ja mausteet kasariin. Anna kiehua puolisen tuntia. 
  • Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3–5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä hetki ja purkita. Säilytä jääkaapissa.
Kuva ja ohje ovat Dansukkerin sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3