lauantai 9. maaliskuuta 2013

Tomaatti-mozzarellapiirakka


Leivoin tällä viikolla kinuskikissan ohjetta mukaillen tomaatti-mozzarellapiirakan. En ollut aiemmin tätä piirakkaa leiponut, mutta jo tänään tein sitä uudelleen. Eli hyvää oli ja kehuja sai toisiltakin syöjiltä! Tomaatti, mozzarella ja basilika ovat lyömätön yhdistelmä.

Tomaatti-mozzarellapiiraka

Piirakkapohja (sunnuntai)

Täyte:
2 rkl sinappia
1 ½ dl parmesan-raastetta
 rasia kirsikkatomaatteja
250 g mozzarellaa
suolaa
mustapippuria

Basilikaöljy:
½ dl oliiviöljyä
½ ruukkua basilikaa 
(itse laitoin koko ruukun, kun oli niin pieni)
valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria 

Valmistus:
Painele taikina kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 min. 
Sivele pohja sinapilla ja ripottele päälle parmesan-raaste. 
Puolita tomaatit ja viipaloi mozzarella. 
Lado viipaleet ja tomaatit vuokaan.
 Mausta suolalla ja mustapippurilla. 
Paista 225 asteessa 20-30 min.

Valmista basilikaöljy:
Sekoita oliiviöljy, basilikan lehdet ja valkosipuli sauva/tehosekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla.

Valuta basilikaöljyä piirakan päälle ennen tarjoilua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3