perjantai 26. huhtikuuta 2013

ValkosuklaaKuppikakut


Kuppikakut (12 kpl)

1 1/2 dl maustamatonta jogurttia
3 kananmunaa
1 tl vaniljauutetta
200 g sokeria
150 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g mantelijauhetta
1/8 tl suolaa
180 g voita
(120 g valkosuklaata, 
jos haluat kuppikakkuihin valkosuklaasydämen)

Kuorrute
150 g valkosuklaata
150 g voita
150 g tomusokeria

Vatkaa jogurtti, kananmunat ja vaniljauute kulhossa.
Laita sokeri, vehnäjauhot, leivin- ja mantelijauhe sekä suola kulhoon ja tee seoksen keskelle kuoppa.
Lisää jogurttiseos sekä voisula ja sekoita ainekset nopeasti.
Lusikoi taikina vuokiin, täytä vuoasta 2/3.
(upota taikinaan valkosuklaan pala, jos haluat kuppikakkuihin valkosuklaasydämen)
Paista kuppikakkuja noin 20-30 min 180 asteessa, kunnes ne ovat kohonneita ja kiinteitä.
Anna jäähtyä vuoassa.

Sulata suklaa vesihauteessa ja anna sen jäähtyä hieman.
Vatkaa voi ja tomusokeri kermamaiseksi seokseksi.
Vatkaa suklaa ainesten joukkoon.
Levitä kuorrutus kuppikakkujen päälle.

Lähde: Marina Neri, Leivonnaiset


Makoisaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3